SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

ROATA aleargă cel mai repede!

O cursă de ștafetă care merge ca pe roate…

Astazi profesorul Eduard D. este liber pentru tot restul zilei. Vrea sa meargă la stadion să urmărească selecția pentru concursul național de atletism.
Dar iată că ceasul lui cu puteri magice vibrează și luminează, semn ca Dr. ED este chemat pentru a îndeplini o nouă misiune:
un copil care are nevoie de ajutor.

Eduard D. priveşte cu atenţie holograma deschisă odată cu capacul ceasului.
Chemarea vine chiar de pe stadion. Dar nu este vorba despre concursul național de atletism, ci despre o întrecere de ștafetă organizată între școlile din oraș. Echipele sunt pregătite, arbitrii sunt pe poziție.
Cine are nevoie de ajutor?
Iată! Undeva într-un colț, lângă banca unei echipe formată din tineri veseli și atletici, Nicu, un baiat în scaun cu rotile, stă posomorât, singur și trist, ținând în mână un steguleț în culorile echipei, parcă și el posomorât.
Dr. ED se teleportează exact lângă el. La început Nicu este uimit de apariţia supereroului, dar uimirea nu reușește să îi alunge tristețea. Nicu s-a născut cu această boală gravă care îl ține țintuit în scaunul cu rotile.
Nu știe cum e să mergi, darmite să alergi... Toată această agitație dinaintea întrecerii îi dă o stare de profundă nefericire. A venit totuși la concurs ca să își încurajeze echipa.
Dar tare ar fi vrut să poată și el să simtă aerul care îți intră în piept în alergare, să simtă bucuria de a termina o cursă, poate chiar de a câștiga…A încercat să le spună profesorilor organizatori că ar putea și el să alerge în scaunul cu rotile.
Dar toți au zis “Nu e cazul”.

Însă Dr. ED găsește soluția și schimbă regulile întrecerii pentru ca Nicu să intre în echipă. Cum? Nimic mai simplu pentru un supererou!

După intervenţia lui Dr. ED organizatorii întrecerii îşi dau seama că au greşit că nu au dat şanse egale de a participa la întrecere tuturor copiilor. În fond, nu e vorba despre cine câştigă, ci despre sportivitate şi colaborare între membrii unei echipe. Aceasta era miza întrecerii Exact ca în viaţă: trebuie să îi acceptăm pe toţi în general şi pe fiecare în parte.

Astfel, toţi au înţeles că sunt şi copii cu nevoi speciale, care nu trebuie lăsaţi deoparte. Aceşti copii fac parte din echipă. Iar dacă greşeala s-a recunoscut şi s-a reparat, Nicu poate acum să ia parte la întrecere.
Şi dacă tot participă…de ce să nu şi câştige, nu-i aşa?
Copiii au înţeles, cu ajutorul lui Dr. ED, ce înseamnă egalitatea de șanse.
Au înţeles că dacă exista voinţă, nu există imposibil. Şi au mai înțeles că trebuie mereu să ţii cont şi de nevoile celului de lângă tine.
Pentru că suntem diferiţi, dar fiecare contează!

Încă o dată educaţia şi-a făcut treaba! Dr. ED rosteşte formulă magică “Și TU contezi” şi se ridică în aer ca prin farmec, în timp ce Nicu sărbătoreşte victoria alături de coechipierii săi.
Dr. ED se întoarce la locul de început al aventurii, mulţumit că a încheiat cu succes misiunea, chiar dacă azi profesorul Eduard D. nu a ajuns la campionatul naţional de atletism.
A fost, totuşi, o zi super reuşită!

ROATA aleargă cel mai repede!

O cursă de ștafetă care merge ca pe roate…

Descoperă și alte aventuri ale SUPEREROULUI!

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO