SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

Ia te uită cine e…
CAMPIONUL!

O partidă de fotbal care ne învaţă multe!

Profesorul Eduard D. tocmai a ieşit de la ore, când ceasul lui cel vechi, moştenire de la părinţii săi, pe care nu i-a cunoscut niciodată, îşi mişcă limbile cu repeziciune şi luminează puternic.
Eduard D. ştie ce înseamnă asta: un copil are nevoie de el!
Priveşte cu atenţie holograma deschisă odată cu capacul ceasului.
Tomiţă, un băieţel de etnie romă, de 7 ani, priveşte pe geamul casei frunzele căzând şi pe tatăl lui care sapă în grădină.

I-ar plăcea să meargă la fotbal cu colegii, Dar nimeni nu l-a vrut în echipă. I se pare că nimeni nu îl vrea în clasă, de fapt.
Nimeni nu îi vorbeşte. Nimeni nu îl cheamă la joacă.
Parcă ar fi invizibil.
Băieţelul e trist şi nu înţelege de ce nu contează faptul că el e foarte bun la fotbal. De ce nu l-a vrut nimeni în echipa…? Această întrebare îl chinuie…

Cu ajutorul ceasului miraculos şi rostind formula magică - Şi TU contezi! - supereroul Dr. ED ajunge în casa băieţelului şi e gata să îi vină în ajutor.
Băieţelul este uimit de apariţia supereroului şi îi povesteşte acestuia cum niciun coleg nu îl vrea în echipă la fotbal, deşi el joacă foarte bine.
Abia când Dr. ED îi spune să îl însoţească în călătoria miraculoasă înapoi în curtea şcolii, băieţelul vede ceasul şi, uluit, se întreabă dacă chiar se poate schimba ceva deja întâmplat.

Dar nu e nevoie de un miracol că Tomiţă să îşi arate îndemânarea la fotbal. E nevoie doar de o minge şi de o poartă goală!
Tomiţă înscrie golul victoriei şi devine eroul zilei!

Copiii sunt entuziasmaţi că au câştigat partida, dar apoi când Dr. ED le explică de ce a venit şi le arată că au greşit că l-au exclus pe Tomiţă, doar pentru că e de altă etnie, că l-au judecat pentru înfăţişarea lui diferită și dupa clișee, încep să înţeleagă şi se simt vinovaţi.
Dr. ED le spune că nu există diferenţe între copii doar pentru că unii au telefon şi alţii nu, unii au părinţi educaţi şi cu bani mulţi, iar alţii doar părinţi care îi iubesc.

Dr. ED îi ajută pe copii să înţeleagă de ce comportamentul lor faţă de Tomiţă este o prejudecată şi este nepotrivit.
Copiii au înţeles, cu ajutorul lui Dr. ED, că e mult mai important să îți cunoşti colegul cu adevărat și să nu îl judeci după aparențe. Pentru că suntem diferiţi, dar fiecare contează!
Educaţia şi-a făcut treaba! Dr. ED rosteşte formula magică “Și TU contezi” împreună cu toţi copiii şi porneşte înapoi spre locul de început al aventurii, în timp ce Tomiţă e sărbătorit de colegii lui ca un campion şi acceptat pentru totdeauna în gaşcă!

Dr. ED se întoarce mulţumit la locul de început al aventurii, mulțumit că a încheiat cu succes misiunea, chiar dacă azi profesorul Eduard D. a ratat plimbarea prin parc. A fost, totuşi, o zi super reuşită!

Ia te uită cine e…
CAMPIONUL!

O partidă de fotbal care ne învaţă multe!

Descoperă și alte aventuri ale SUPEREROULUI!

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO