SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

CINEVA… acolo sus… MĂ IUBEŞTE!

O excursie cu clasa la timpul trecut, prezent şi… viitor!

Astăzi plouă şi profesorul Eduard D. nu are umbrelă. Priveşte spre cer întrebându-se dacă se va uda leoarcă până acasă. Dar nu are timp să îşi ducă gândul până la capăt căci, deodată, soarele iese dintre nori şi ploaia se opreşte ca prin farmec. “Cineva acolo sus mă iubeşte” se gândeşte profesorul şi chiar în acea clipă ceasul lui vechi, moştenire de familie, începe să vibreze.
Profesorul ştie ce înseamnă asta: un copil are nevoie de ajutorul lui!
Aşa că nu mai stă pe gânduri. Deschide capacul ceasului şi priveşte cu atenţie holograma care îi arătă unde trebuie să ajungă…

Daniel e în clasă, în banca lui de la geam. Doamna învăţătoare le povesteşte despre excursia în care vor merge cu toţii duminică. Însă Daniel nu mai aude ce spune Doamna învăţătoare. Mintea lui a rămas blocată. …Excursia are loc duminică… În fiecare duminică familia lui merge la biserică şi Daniel ştie foarte clar că mama nu acceptă să lipsească niciodată. Şi e foarte trist că va rata excursia cu colegii. Dar cum să o convingă pe mama…Oftează şi priveşte pe geam. Nu vrea să o supere pe mama…Dar tare ar vrea să meargă și el în excursie, cu toți colegii lui. Şi pentru că nu ştie ce să facă, se roagă în gând să găsească o soluţie …

Profesorul Eduard D. zâmbeşte şi priveşte soarele ieşit ca prin minune dintre nori.
A înţeles ce are are de făcut. Rosteşte formula magică - Şi TU contezi! – şi ceasul se pune în mişcare, iar Dr. ED se porneşte în zbor spre strada unde e şcoala lui Daniel.
Îl va însoţi pe drumul spre casă şi împreună se vor gândi cum să o convingă pe mama. Dar cum? Căci de fapt Daniel nu vrea nici el să lipsească duminică de la biserică, dar… vrea şi în excursie.

Lucrurile s-au aranjat de minune! Duminică dimineața toată clasa, cu Daniel în frunte, e gata de plecare în excursie. Daniel o îmbrăţişează pe mama şi apoi se urcă în autocar alături de colegii lui. Dr. ED îl salută şi el şi rămâne alături de mama lui Daniel, fluturând mâna cu voioşie.
Daniel e foarte bucuros că a reuşit să meargă în excursie cu colegii. De fapt, e dublu bucuros, cum ar spune el. Pentru că şi el e fericit şi mama lui e mulţumită! Dr. ED l-a ajutat să înţeleagă că e foarte important să îţi respecţi principiile şi alegerile personale, dar în acelaşi timp e la fel de important şi să iei parte la acţiunile comunităţii. Va fi o excursie minunată!

Acelaşi lucru l-a înţeles şi mama lui Daniel, care a văzut cu ochii ei că lucrurile se aranjează uneori peste capul nostru…acolo sus, astfel încât totul să meargă strună. Copiii trebuie să se bucure de timpul petrecut alături de colegii şi prietenii lor, să îşi descopere şi să împartă valorile personale şi în comunitatea de la şcoală, iar adulţii să îi înveţe, să îi sprijine, să îi înţeleagă, să îi ajute şi să îi ocrotească pe fiecare în parte şi pe toţi împreună. Pentru că suntem diferiţi, dar fiecare contează!

Educaţia şi-a făcut treaba! Dr. ED rosteşte formula magică “Și TU contezi” şi se întoarce acasă, în timp ce autobuzul plin de copii fericiţi se îndepărtează!
Mama lui Daniel va face o plăcintă cu dovleac şi îi va servi pe copii la întoarcerea din excursie. Iar soarele va ţine ploaia departe de micii excursionişti care se vor bucura din plin de o zi cu adevărat minunată!

CINEVA… acolo sus… MĂ IUBEŞTE!

O excursie cu clasa la timpul trecut, prezent şi… viitor!

Descoperă și alte aventuri ale SUPEREROULUI!

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO