SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

Cine are mai multe DREPTURI?

O întâlnire cu ceva scântei, dar totuși cu final fericit

Profesorul Eduard D. iese grăbit din şcoală şi e gata să se ciocnească cu un câine care îi taie calea. În timp ce îşi recăpătă echilibrul bagă de seamă că ceasul lui magic luminează. E clar ce înseamnă asta…Undeva e nevoie de EDucaţie…
Nu mai stă pe gânduri. Deschide capacul ceasului şi priveşte cu atenţie holograma care îi arătă unde trebuie să ajungă…

Pe un maidan, la marginea localităţii, trei băieţi aleargă după un câine speriat nevoie mare. E o corcitură, fără stăpân şi destul de neîngrijit. Se vede treaba că stă pe străzi. Băieţii sunt destul de rapizi și de agili, astfel că unul reuşeşte să îl prindă şi să îl imobilizeze la pământ. Câinele schelălăie jalnic.
Exact atunci apare Dr. ED.

Copiii îl privesc pe Dr. ED cu mirare, nedumeriţi că a apărut de nicăieri.
Sunt rușinați puțin, căci sunt prinşi în flagrant și nu aveau gânduri prea onorabile cu bietul câine. Voiau să se distreze legându-i artificii de coadă.
Dr. ED nu intervine, ci doar le vorbeşte, încercând să îi facă să priceapă singuri că au greşit, purtându-se total necuviincios cu un animal.

Astăzi Dr. ED şi-a folosit puterea lui specială ca să îi înveţe pe copii respectul faţă de toate celelalte fiinţe cu care împărţim lumea în care trăim. Animalele au rostul lor şi copiii au înţeles după întâlnirea cu Dr. ED că animalele au şi drepturi pe care oamenii, mari sau mici, trebuie să le respecte.

Educaţie înseamnă şi cum te porţi cu necuvântătoarele. Mă rog, cu cei a căror limbă nu o înţelegem noi oamenii.
Nu şi Dr. ED, căruia câinele i-a mulţumit frumos, pe limba lui. Cei trei copii au povestit la școală întâmplarea, într-o compunere, şi au luat notă mare la Educaţie civică. Iar după şcoală s-au jucat până seara cu Grivei, care s-a bucurat de dreptul lui de a fi iubit de noii săi stăpâni.
Pentru că suntem diferiţi, dar fiecare contează!

Dr. ED poate acum să se întoarcă la şcoală. Rosteşte formula magică “Și TU contezi” şi dispare de lângă cei trei copii, mult mai atenţi de-acum la comportamentul față de animale, şi de lângă Grivei, câinele lor căruia de-acum i se respectă toate drepturile.
A fost o zi bună pentru toată lumea… până la urma…Chiar dacă au mai ieşit şi scântei…pe ici pe colo…

Cine are mai multe DREPTURI?

O întâlnire cu ceva scântei, dar totuși cu final fericit

Descoperă și alte aventuri ale SUPEREROULUI!

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO