SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

Am un SUPEREROU…
în familie!

Familia sunt toţi cei care-ţi sunt aproape la greu

Profesorul Eduard D. a avut o zi lungă. A ieşit de la ore şi se grăbeşte spre casă, dornic de odihnă. Dar ceasul lui cel vechi, moştenire de la părinţii pe care nu i-a cunoscut niciodată, îi atrage atenţia că ziua încă nu s-a terminat. Ceasul luminează puternic şi îşi mişcă limbile cu repeziciune, anunţând că un copil are nevoie de el!
Eduard D. priveşte cu atenţie holograma deschisă odată cu capacul ceasului.
Adrian şi Elena sunt doi fraţi, de 7 şi respectiv 4 ani, crescuţi de bunică.
Mama lor munceşte departe, în străinătate. Pe tată nu l-au cunoscut. I-a părăsit de mult, nici nu îl mai ţin minte.

Le e dor de mamă în fiecare zi, chiar dacă bunica le împlinește toate voile.
Dar astăzi le e dor mai mult decât de obicei pentru că Adrian a avut ca temă la şcoală un proiect pe care trebuia să îl prezinte împreună cu familia. Iar Adrian, în loc să meargă cu mama şi cu tata, ca toţi ceilalţi copii, a fost doar cu bunica şi cu sora lui…
Elena ştie că Adrian e supărat din cauza asta. Ştie că îi vine să plângă. Colegii nu au înţeles prin ce trece Adrian… Un coleg chiar l-a întrebat dacă mai ştie cum arată mama lui… Şi Adrian abia s-a stăpânit să nu fugă din faţa clasei…

Profesorul Eduard D. rosteşte formula magică - Şi TU contezi!
Ceasul se pune în mişcare. Eduard D. devine Dr. ED, ajunge în casa copiilor şi e gata să le vină în ajutor copiilor.
Adrian este deznădăjduit pentru că ştie că nici măcar un supererou nu o poate face pe mama să vină înapoi, de acolo, de departe.
Abia când Dr. ED le spune să îl însoţească în călătoria înapoi la şcoală, la momentul prezentării proiectului, băieţelul îşi recapătă speranţa. Toţi trei, plus bunica, se întorc în timp fix în momentul în care ar trebui să prezinte proiectul la şcoală.
Întorşi în timp, datorită puterii ceasului lui Dr. ED, cei trei - bunica, Adrian şi Elena- constată uimiţi că acum toţi colegii au feţe prietenoase şi zâmbitoare.
Dr. ED le-a explicat colegilor că atunci când cineva apropiat are o problemă, ceilalţi trebuie să încerce să se pună în locul lui. Să îl înţeleagă, să îl ajute, să arate empatie.

Dr. ED îi sfătuieşte pe copii să aibă grijă de sentimentele altora. Atunci când cineva apropiat are o problemă, ceilalţi trebuie să fie deschişi şi răbdători. Să îl înţeleagă, să îl ajute, să arate empatie. Dr. ED le explică copiilor şi de ce au greşit atunci când au întrebat dacă Adrian mai ştie cum arată mama lui. Au greşit pentru că nu s-au gândit deloc la suferinţa lui, la lipsa lui.
Dar orice greşeală poate fi îndreptată! Iar cei trei, bunica, Adrian şi Elena, întorși în timp datorită puterii ceasului lui Dr. ED, constată cu uimire că acum toţi colegii au fețe prietenoase şi zâmbitoare şi sunt gata să îi susţină. Proiectul a fost un succes!

Copiii au înţeles de la Dr. ED că îşi pot ajuta colegul, separat momentan de mama lui, cu o vorbă bună, cu înţelegere, cu zâmbete. Au înţeles că empatia nu înseamnă neapărat să faci ceva, cât să simţi ceva. Să simţi când celălalt are o suferință şi să îl mângâi cu vorba, cu zâmbetul, cu înţelegerea. Să fii acolo atunci când are nevoie de cineva care îl ia aşa cum e.

Pentru că suntem diferiţi, dar fiecare contează!
Educaţia şi-a făcut treaba! Dr. ED rosteşte formula magică “Și TU contezi” şi porneşte înapoi spre locul de început al aventurii, în timp ce Adrian și Elena au câştigat o familie numeroasă! Plus calificativul FB la proiect!
Chiar dacă azi profesorul Eduard D. a avut o zi plină şi grea şi nu a avut deloc parte de odihnă a fost, totuşi, o zi super-reuşită!

Am un SUPEREROU… în familie!

Familia sunt toţi cei care-ţi sunt aproape la greu

Descoperă și alte aventuri ale SUPEREROULUI!

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO