SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

Februarie, o luna productiva pentru prescolari

Activitatea 3.4 Furnizarea programelor de consiliere educationala pentru dezvoltarea abilitatilor emotionale ale 70 de prescolari.

Luna februarie a fost una productiva pentru prescolari, programele de consiliere educationala au reprezentat un real succes, copii participand in mod activ la activitatile creative si educative destinate dezvoltarii lor personale si cresterii increderii de sine.

WIN MENTOR in judetul Dambovita

Activitatea 7.4 Crearea unei retele de mentori la nivel local cu scopul asigurarii de sprijin continuu personalului din scoli

In vederea  dezvoltarii unei retele de metori la nivelul judetului Dambovita, denumita “WIN MENTOR”, Școala Gimnazială Specială Târgoviște a organizat in luna decembrie o intalnire la care au luat parte 33 de mentori.

Reteaua de mentori va avea drept obiectiv principal incurajarea cadrelor didactice din invatamant, in vederea mentinerii resurselor umane calificate in scolile tinta, dar si asigurarea, motivarea și creșterea ratei de inserție a debutanților în învățământul preuniversitar. 

In cadrul intalnirii din 11. 12.2019 au fost purtate discuții având ca temă nevoia de mentor la nivel de sistem la nivel de dezvoltare personală; rolul mentorului în cadrul sistemului educaținal românesc;  tipuri de mentorat la nivel instituțional;  profilul mentorului  și profilul debutantului.

De asemenea, in cadrul întâlnirii s-au desfășurat exerciții care au ajutat la o mai bună înțelegere a celor discutate și s-au completat chestionare de feedback.

 

Excursie la Targoviste

Scolarii din cadrul programului ”Help After School” au participat la excursia organizata de Scoala Gimnaziala Speciala din Targoviste, partener in cadrul proiectului „Si tu contezi”.

Cei mici au avut ocazia sa cunoasca mai bine cultura locala si orasul Targoviste, din perspectiva obiectivelor turistice. Copii au vizitat Gradina Zoologica  Targoviste  si Complexul National Muzeal Curtea ,,Domneasca  Targoviste “ ( Turnul Chindiei, Ruinele Palatului Domnesc, Biserica Mare Domneasca).

Excursia face parte din activitatea 4.3 Dezvoltarea si implementarea programului “Help After School” pentru 460 de copii din judetul Dambovita

Workshop-uri pentru sanatate, igiena si nutritie sanatoasa

Activitatea: 3.2 Organizarea workshop-urilor pentru sanatate, igiena si nutritie sanatoasa dedicate celor 70 de prescolari

 Echipa SI TU CONTEZI s-a marit, 70 de prescolari au inceput, inca din luna februarie, sa participe activ la urmatoarele workshop-uri educative si recreative:

  • Sanatate orala si preventia gripei
  • Nutritie sanatoasa
  • Igiena corporala

Intrarea in colectivitate inseamna, implicit, expunerea la microbi. Copiii trebuie sa stie ca microbii sunt cei care dau nastere tuturor bolilor si cum sa se fereasca de ei.

In cadrul workshop-urilor organizate, copiii  invata principalele reguli de igiena din cadrul unei colectivitati,  ce anume sa manance si in ce cantitati, de ce anumite feluri de mancare sunt mai sanatoase decat altele, cum sa sufle nasul, sa duca mana la nas cand stranuta sau tusesc, cum si cat de des sa se spele pe dinti, cum sa previna cariile si cat de des sa viziteze medicul dentist.

Boardgames si Arta educationala in cadrul Help After School

Activitatea: 4.3 Dezvoltarea si implementarea programului “Help After School” pentru 460 de copii din judetul Dambovita

Programul “Help After School”(HAS) este despre activitati extracurriculare inovative, dinamice si extrem de atractive. Prin aceasta activitate se doreste furnizarea aceluiasi tip de serviciu tuturor copiilor inscrisi in proiect, de aceea copiii cu CES ce invata in Scoala Gimnaziala Speciala din Targoviste, cei ce au CES si invata in scolile de masa din grupul tinta si cei ce apartin grupurilor vulnerabile participa in mod nondiscriminatoriu la activitati de arta educationala si boardgames, activitati organizate de catre Asociatia PartNet, in calitate de Partener 3.

In plus, pentru desfasurarea in conditii optime si pentru crearea unui mediu interactiv si participativ la programul HAS, Partenerul 3 a pus la dispozitia expertilor si implicit copiilor materiale consumabile, inclusiv jocuri de societate, care stimuleaza creativitatea, socializarea, comunicarea, spiritual de echipa si dezvolta abilitatile esentiale pentru viata de zi cu zi.

1 2 3

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO