SI TU CONTEZI!SI TU CONTEZI!

Adaptarea școlară – sfaturi pentru părinți

Adaptarea școlară este un proces cu care se confruntă atât copiii, cât și părinții în fiecare toamnă, acomodarea sau reacomodarea putând stârni emoții și temeri intense de ambele părți.

Pentru a facilita acest proces părinții ar trebui să țină mereu seama de comunicarea continuă cu copiii lor. În acest sens, este recomandabil ca adulții să le explice micuților rolul educației în viața fiecărui individ, precum și care sunt cele mai importante lucruri pe care le pot învăța, pentru un start cat mai bun în viață. Micii școlari au nevoie să învețe și să exerseze abilități care le sunt cruciale în viața de zi de zi: cum să fie empatici, cum să socializeze, cum să-i respecte pe ceilalți, ce înseamnă regulile, cum să nu se demotiveze după un calificativ slab, cum s-și concentreze mai mult atenția pe ce au de făcut, cum să persevereze etc.

Un alt motiv pentru care susținerea părinților și a dascălilor este foarte importantă în această perioadă are legătură cu atitudinea copiilor față de școală, care se formează în primii ani de studiu și influențează întregul parcurs educativ. În acest context, părinții au un rol la fel de important ca al dascălilor, putând influența modul în care copiii privesc și înțeleg actul educațional.

Iata cateva sfaturi pentru părinți în galeria de mai jos:


Vezi documentul in format PDF

admin
About admin

PARTENERI

 

CONŢINUTUL ACESTUI SITE NU REPREZINTĂ ÎN MOD OBLIGATORIU
POZIŢIA OFICIALĂ A UNIUNII EUROPENE SAU A GUVERNULUI ROMÂNIEI.

PENTRU INFORMAŢII DETALIATE DESPRE CELELALTE PROGRAME COFINANŢATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ,
VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI WWW.FONDURI-UE.RO